Меню
Україна, м. Рівне, вул. Базарна, 9, пасаж "Юність".
Пн-пт - 10:00 - 18:00
Сб -10:00 - 16:30
Нд - вихідний
Час роботи магазину:
  • Пн-пт - 10:00 - 18:00
  • Сб -10:00 - 16:30
  • Нд - вихідний

Добавка МСМ – що це таке і як приймати?

Добавка МСМ – що це таке і як приймати?

Фізично активні люди, які стежать за станом свого здоров’я, завжди намагаються не тільки підтримувати своє тіло в хорошій формі, але і запобігати появі хвороб і травм. Якщо основна мета спортивного харчування – поліпшити свої показники, набрати масу, підвищити витривалість і силу, схуднути, то є й ряд БАДів, які сприяють цим процесам.

 Разом з командою нашого Інтернет-магазину PROTEIN-SPORT пропонуємо розібратися, які добавки дійсно необхідні людям, які ведуть здоровий спосіб життя, займаються спортом, ходять в тренажерний зал і на фітнес. Наша стаття присвячена актуальній темі: що таке MSM і як приймати цю добавку? Кому вона корисна, і чи є протипоказання? Постараємося максимально чітко і детально відповісти на всі питання, що стосуються добавки MSM і особливостей її прийому.

Що таке МСМ і для чого потрібна ця добавка?

Насамперед, давайте з’ясуємо, як розшифровується абревіатура «MSM». Назва довга, і розшифровується вона як метилсульфонілметан. Саме тому добавку і називають скорочено – БАД MSM. Варто відмітити, що ця добавка підходить як спортсменам, так і людям, які не займаються спортом, адже зменшує запалення і біль в суглобах, сприяє зниженню набряків, а також допомагає суглобам і м’язам швидше відновитися після навантажень. Є й інші функції цієї добавки, про які ми розповімо далі.

Що приховує під собою ця довга назва? Насправді, МСМ що це? Фактично це органічна сірковмісна сполука. Чим вона так корисна для людського організму? Вона бере участь в процесі відновлення сполучної тканини. Вченими доведено, що вона має низку протизапальних, а також антиатеросклеротичних властивостей. Ця харчова добавка, завдяки своїм властивостям, широко використовується в США та європейських країнах для лікування суглобного болю. Вона часто поєднується з хондроїтином, а ще з глюкозаміном, таким чином, виробляючи позитивний комплексний ефект.

Багато спортсменів цікавляться: чи можна замінити добавку MSM продуктами харчування? Дійсно, ця речовина міститься в натуральній формі, тобто в продуктах – це і молочні продукти, і м’ясо, і овочі. Проте, щоб отримати достатню кількість цієї речовини з продуктів, їх потрібно їсти величезними порціями. Саме це стало причиною виробництва синтетичного МСМ. Це дає можливість одночасно отримувати достатню кількість метилсульфонілметану для відновлення суглобів, і при цьому сидіти на дієті і не споживати величезну кількість їжі.

Для чого добавка МСМ потрібна спортсменам?

Ми вже відповіли на питання, що це MSM, хто може приймати цей БАД і чи можна його замінити продуктами харчування. Тепер настав час розповісти і про основні функції, які виконує ця добавка:

  • слугує для профілактики остеоартриту і сприяє його лікуванню;
  • запобігає і знижує біль у суглобах;
  • покращує функціональний стан суглобів;
  • сприяє відновленню м’язів після інтенсивних занять спортом.

Тому якщо Ви інтенсивно тренуєтеся, не забудьте подбати про свої суглоби, покращивши їх рухливість і запобігши появу хворобливих відчуттів і запалення. Є й ряд додаткових функцій, які виконує МСМ у нашому організмі. Це відновлення росту волосся, а також відновлення шкірних покривів. А тепер давайте подивимося, яким чином варто приймати цей БАД, щоб отримати максимальну користь для організму.

Як приймати MSM?

Для початку потрібно сказати, що є кілька форм виробництва цієї добавки, найпоширеніші – це порошок і капсули. Також є різні виробники, які пропонують МСМ для спортсменів. Деякі компанії додають до складу ще й вітаміни (наприклад, вітамін C), щоб домогтися ще кращого ефекту для організму спортсмена.

Добова доза прийому цього БАДу буде залежати від мети спортсмена і може складати від 1 г до 3 грамів. Багато виробників рекомендують приймати препарат 3 рази на день (по 500-1000 мг за один прийом). Найкраще засвоюється МСМ у формі порошку, хоча капсули зручніше приймати і носити з собою. Дотримуйтеся рекомендацій виробника і не забувайте про те, що прийом препарату повинен бути систематичним.

Вагітним жінкам краще всього проконсультуватися з лікарем перед прийомом цього БАДу, хоча він не несе шкоди організму, що доведено вченими.

Що пропонує наш Інтернет-магазин?

Ми дбаємо про здоров’я спортсменів, тому готові запропонувати кілька видів добавок, які допоможуть відновитися зв’язкам і суглобам. Серед них:

Не забувайте: ми робимо доставку по всій території країни. Крім того, у нас в магазині ПРОТЕЇН-СПОРТ Ви можете проконсультуватися з приводу будь-якого виду спортивного харчування, а не тільки БАДів. Ну і звичайно ціни в нашому магазині приємно порадують кожного спортсмена!

Коментарі