Меню
Україна, м. Рівне, вул. Базарна, 9, пасаж "Юність".
Пн-пт - 10:00 - 18:00
Сб -10:00 - 16:30
Нд - вихідний
Час роботи магазину:
  • Пн-пт - 10:00 - 18:00
  • Сб -10:00 - 16:30
  • Нд - вихідний

Що таке амінокислоти і навіщо вони потрібні?

Що таке амінокислоти і навіщо вони потрібні?

Перш за все, давайте з'ясуємо, що таке BCAA, і розшифруємо цю абревіатуру. У перекладі на українську, цей термін трактують як амінокислоти з розгалуженими бічними ланцюгами. По-англійськи це звучить як Branched Chain Amino Acids. Фактично це ті амінокислоти, які можна назвати будівельним матеріалом для наших м'язів. Є велика кількість сперечань, чи справді ці амінокислоти так необхідні спортсменам.

Давайте разом з нами, командою Інтернет-магазину PROTEIN-SPORT, проаналізуємо, для чого потрібен BCAA, чи варто його приймати спортсменам, фізично активним людям, і завдає він якоїсь шкоди організму.

BCAA - що це? Доведено їх ефективність?

Особливо популярним став це питання в суспільстві в 2017 році, коли була опублікована наукова стаття Ph.D. Роберта Вульфа, який працює в Університеті медичних наук Арканзасу, США. Назва статті перекладається так: «BCAA і синтез м'язового білка у людини: міф чи реальність?». Стаття була опублікована у виданні Journal of the International Society of Sports Nutrition, і її може прочитати кожен бажаючий, вона є у відкритому доступі. У цій статті мова йде про те, що застосовуючи виключно BCAA можна домогтися росту м'язів. Давайте трохи розберемо суть претензій, які висуваються проти цього виду амінокислот і їх впливу на організм спортсмена.

У гучній статті спростовується думка про те, що амінокислоти BCAA стимулюють синтез білка, а також продукують анаболічний ефект. Доктор Р. Вульф стверджує, що для більш ефективного синтезу м'язового білка необхідні тільки EAA, то є всі незамінні амінокислоти, а не тільки ті 3 види, які входять до складу BCAA. При цьому багато вчених погоджуються з тим фактом, що EAA забезпечує найкращий результат для відновлення м'язових тканин, а також буде сприяти їхньому росту. Потрібно відзначити і той факт, що доктор Вульф не просто вчений-теоретик, але ще і практик. Саме тому його робота привернула загальну увагу.

Тим не менше, більшість вчених, а також спортсменів, які перевірили ефект від прийому цих амінокислот на собі, спростували гіпотезу Вульфа і стверджують, що BCAA це один з найефективніших засобів нарощування м'язової маси при грамотному проведенні тренувань і правильному збалансованому харчуванні. Крім того, ці види амінокислот виконують і інші функції:

  • беруть пряму участь у формуванні волокон м'язової тканини;
  • сприяють жироспалюванню;
  • забезпечують приплив сил і енергії;
  • допомагають організму швидше відновитися після напружених тренувань.

Для чого потрібні BCAA в бодібілдингу?

Будь-який тип вправи в спортзалі, спрямований, наприклад, на групу м'язів рук або спини, стимулює зростання цих м'язів. Але якщо є недолік певних амінокислот, що супроводжується незбалансованим харчуванням, то практично ніякого ефекту від тренування не буде. Більш того: нестача поживних елементів буде компенсований вже за рахунок інших груп м'язів, а це має негативні наслідки для кожного спортсмена або фізично активної людини. В результаті, замість того, щоб наростити м'язи, ефект буде протилежним.

Для того, щоб уникнути такого перебігу подій, спортсмену потрібно добре і збалансовано харчуватися, а також не забувати про прийом амінокислот. Незважаючи на те, що до складу BCAA входить всього 3 види амінокислот - це ізолейцин, валін, а також лейцин, цього буде достатньо тим спортсменам, які наповнюють предтренировочний раціон білками. Власне, ось для чого BCAA і застосовуються спортсменами.

Які амінокислоти пропонує наш Інтернет-магазин?

Крім BCAA, в нашому Інтернет-магазині Ви можете замовити такі амінокислоти:

  • аргінін;
  • таурин;
  • глютамин;
  • бета-аланін;
  • лізин;
  • амінокислотні комплекси.

Таким чином, ми разом з Вами з'ясували, що таке BCAA і для чого він потрібен. А замовити амінокислоти відмінної якості Ви можете в нашому Інтернет-магазині ПРОТЕЇН-СПОРТ. Ми співпрацюємо тільки з тими виробниками, які лідирують на ринку спортивного харчування. Наш магазин знаходиться в місті Рівне, а доставка здійснюється по всій Україні в максимально короткі терміни!

Коментарі
Схожі статті
Протеїн в спортивному харчуванні
Протеїн в спортивному харчуванні
   Протеїн в спортивному харчуванніОсобливості протеїна       Протеїн найпопулярніший елемент спортивного харчування. По суті це ..
11.07.2021