Меню
Україна, м. Рівне, вул. Базарна, 9, пасаж "Юність".
Пн-пт - 10:00 - 18:00
Сб -10:00 - 16:30
Нд - вихідний
Час роботи магазину:
  • Пн-пт - 10:00 - 18:00
  • Сб -10:00 - 16:30
  • Нд - вихідний

Які амінокислоти необхідні для набору м’язової маси бодібілдерам?

Які амінокислоти необхідні для набору м’язової маси бодібілдерам?

Невід’ємною частиною раціону кожного бодібілдера, та й багатьох інших спортсменів, є амінокислоти. Вони життєво необхідні для росту, а також для збереження м’язової маси, для відновлення організму спортсмена після важких навантажень. Але це далеко не всі їхні функції. Команда нашого Інтернет-магазину ПРОТЕЇН-СПОРТ хоче поділитися корисною інформацією, яка стосується амінокислот в спортивному харчуванні. Ми не тільки розповімо про призначення амінокислот, але ще і окремо поговоримо про їх види і способи впливу на організм спортсменів, які піклуються про своє здоров’я.

Призначення амінокислот

Для початку потрібно сказати, що амінокислоти – це самий основний структурний елемент протеїнів м’язової тканини кожної людини. Це органічні сполуки, з яких складається білок. Якщо спортсмен протягом дня повною мірою покриває нестачу цих речовин в організмі за допомогою спортивного харчування, у нього є всі шанси забезпечити високу якість мускулатури.

Фактично, без амінокислот організм людини не може формувати в наших м’язових волокнах нові клітини. Без них не буде належним чином формуватися хрящова тканина, вироблятися антитіла, гормони, а також ферменти. Ну і звичайно ж, після інтенсивних тренувань без поповнення запасу амінокислот організм не зможе належним чином відновитися, це обов’язково потрібно враховувати.

Напевно Ви знаєте, що амінокислоти в науці поділяються на 3 види, в тому числі:

·         замінні;

·         умовно незамінні;

·         незамінні.

На рисунку Ви можете детальніше ознайомитися з переліком амінокислот, про які йде мова в нашій статті.

 

 

У чому полягає основна різниця між цими видами амінокислот? Якщо замінні синтезуються в організмі людини самостійно, то незамінні – ні. Виділяють ще й умовно незамінні амінокислоти. Як вже зрозуміло з контексту, у деяких груп людей (наприклад, у немовлят, а також у хворих людей) синтез цих амінокислот обмежений через стан організму.

Брак в організмі незамінних амінокислот, а всього їх є 9, може призвести до порушення синтезу білків, що в свою чергу веде до зниження імунітету. Як поповнити недостачу незамінних амінокислот? Їх організм може отримувати з продуктів харчування і зі спортивних добавок. Спортивні амінокислоти – відмінна можливість поповнити недолік амінокислот в організмі, особливо це стосується фізично активних людей.

Які амінокислоти в бодібілдингу – найпопулярніші?

Давайте подивимося, які ще амінокислоти для тренувань пропонують магазини спортивного харчування. Найбільш популярні ми покажемо на рисунку, а далі дамо їх коротку характеристику.

 

 

BCAA

Напевно, в першу чергу, вас цікавить: які амінокислоти кращі для росту м’язів? На окрему увагу заслуговують BCAA. Що це таке? Це поєднання 3-х високоякісних амінокислот - ізолейцину, валіну та лейцину. Ця спортивна добавка призначена для всіх людей, які ведуть активний спосіб життя. Вона сприяє не тільки нарощуванню м’язової маси, але і зниженню стомлюваності організму після інтенсивних навантажень. Деякі виробники доповнюють склад цієї добавки L-глютаміном, а ще вітаміном B6, який допомагає зняти втому. На рисунку, який ми пропонуємо Вам подивитися, є вся основна інформація про цю добавку, її властивості та основні характеристики.

 

 

Глютамін

Звичайно, є й інші ефективні амінокислоти для набору м’язової маси. Обов’язково потрібно сказати про глютамін, адже він міститься не тільки в м’язах, але і в плазмі крові. Науковці підкреслюють, що глютамін є ключовою анаболічною амінокислотою. Він також сприяє синтезу білка, знижує вироблення кортизолу і поповнює запаси глікогену. Тому не варто недооцінювати роль глютаміну у відновленні спортсмена навіть після найскладніших і найінтенсивніших тренувань.

Аргінін

На окрему увагу заслуговує добавка, в основі якої – аргінін. Ця амінокислота не тільки покращує кровообіг спортсмена, але ще й сприяє викиду гормону росту в кров, бере участь в процесі синтезу креатину. Особливо важливий для чоловіків той факт, що аргінін покращує рухливість сперматозоїдів. Ця добавка відмінно підходить для чоловіків, які стикаються з еректильною дисфункцією, візьміть це до уваги.

Бета-Аланін

Фактично, це добавка-борець з втомою м’язів. Вона найкраще підходить під час самих виснажливих занять спортом, спрямованих на формування витривалості і сили. Деякі виробники пропонують добавки, в основі яких аланін, але також доданий креатин + вітамін B6 для досягнення кращого ефекту.

Амінокислотні комплекси

Відмінне рішення з точки зору багатьох спортсменів – це придбання амінокислотного комплексу. До складу таких комплексів зазвичай входить набір як незамінних, так і умовно незамінних амінокислот. Такі комплекси випускаються в різних формах: у формі порошку, таблеток, капсул, і навіть рідини для максимальної зручності спортсмена.

Що пропонує наш Інтернет-магазин?

Ви могли відзначити, що наш Інтернет-магазин PROTEIN-SPORT пропонує максимально широкий асортимент спортивного харчування, в тому числі і протеїни, і відновлювачі, і гейнери, і вітаміни, і енергетики, і жироспалювачі. Також ми пропонуємо найкращі амінокислоти для набору м’язової маси від відомих виробників:

·         Scitec Nutrition;

·         Weider;

·         Universal Nutrition;

·         OstroVit;

·         BioTech;

·         NOW;

·         Amix Nutrition та інших брендів.

 Звернувшись в наш магазин, клієнти отримують не тільки консультацію з приводу вибору і прийому спортивних добавок, але і можливість купити спортивне харчування за дуже вигідними цінами! До того ж, ми здійснюємо доставку по всій території України для зручності наших клієнтів.

Коментарі