Меню
Україна, м. Рівне, вул. Базарна, 9, пасаж "Юність".
Пн-пт - 10:00 - 18:00
Сб -10:00 - 16:30
Нд - вихідний
Час роботи магазину:
  • Пн-пт - 10:00 - 18:00
  • Сб -10:00 - 16:30
  • Нд - вихідний

Як застосовують казеїновий протеїн у фітнесі?

Як застосовують казеїновий протеїн у фітнесі?

Одним із самих основних помічників для формування м’язової маси людини є протеїн. При цьому, фізично активним людям дуже складно забезпечити надходження в організм потрібної кількості протеїнів з високою біологічною цінністю, вживаючи тільки продукти харчування. Для того щоб покрити потребу організму спортсмена в протеїні, потрібно було б з’їсти величезну кількість продуктів. Альтернативний варіант – якісне спортивне харчування, яке можна назвати самим швидкодіючим джерелом протеїну.

Є кілька видів протеїну, в тому числі:

  • сироватковий;
  • молочний;
  • соєвий;
  • яєчний.

Наша команда Інтернет-магазину PROTEIN-SPORT підготувала для Вас статтю, присвячену одному з видів протеїнів – казеїновому протеїну. Для початку розповімо Вам докладніше, казеїновий протеїн що це таке, чим він відрізняється від інших видів протеїну, для чого він потрібен і коли його краще приймати.

Що таке казеїновий протеїн?

Це самий біологічно доступний з усіх молочних протеїнів. Саме на частку казеїну припадає понад 80% всіх молочних протеїнів. Це повноцінний поживний протеїн, в якому є всі цінні амінокислоти. З огляду на той факт, що молочний протеїн, в тому числі і казеїн, довго засвоюється, виникатиме ефект більш тривалої дії. Казеїн – високоякісний протеїн, який легко асимілюється і дає достатню кількість амінокислот, які не можуть бути синтезовані самим організмом спортсмена.

Є 3 види казеїнового протеїну:

  • це казеїнат: так називається суміш протеїну (його повинно бути не менше 90%), а також солей калію, кальцію і натрію, він добре розчиняється в рідині, тому часто застосовується в коктейлях;
  • гідролізат казеїну: його отримують в результаті гідролізу, звідси і назва; у нього прискорений темп засвоєння в організмі;
  • міцелярний казеїн: цей вид казеїну довше, зате легше засвоюється, його отримують шляхом ультрафільтрації молока, в процесі якого казеїн відділяється від лактози, жиру, а також від сироватки. Його недолік – недостатньо хороша розчинність у воді, за рахунок чого виходить своєрідна кашиця.

З огляду на той факт, що казеїн чутливий до рівня pH і кислотного середовища шлунку, йому потрібно в 2 рази більше часу для того, щоб розщепитися на амінокислоти в порівнянні з іншими видами протеїну. Час перетравлювання цього виду протеїну видно на рисунку.


Основні властивості

Давайте подивимося на користь казеїну для спортсменів:

  • для м’язової маси: люди, які вживають казеїновий протеїн, набирають більше сухої м’язової маси, збільшують м’язову масу і підвищують витривалість;
  • зменшує тягу до їжі: було доведено, що казеїн забезпечує повільне і стабільне постачання амінокислот в організм протягом 8 годин;
  • знижує вагу і покращує спалювання жиру: спортсмени, які приймають казеїн, мають краще співвідношення жиру до м’язової маси і більш високу швидкість метаболізму під час відпочинку;
  • покращує фізичні показники: казеїн покращує силові показники, збільшує м’язову силу і витривалість;
  • допомагає краще виглядати: доведено, що у людей, які щодня споживають необхідну кількість білка, відсоток жиру в організмі нижче;
  • прискорює відновлення: це дозволяє спортсменам тренуватися з більшою інтенсивністю;
  • покращує імунітет і поповнює організм енергією: казеїн забезпечує організм спортсмена великим запасом енергії; ця спортивна добавка має антиоксиданти, які допомагають запобігти хворобам і захворюванням.

Таким чином, Ви бачите, що користь казеїнового протеїну для набору маси очевидна, що він допомагає відновитися, відмінно сприяє спалюванню зайвого підшкірного жиру і сприяє підвищенню імунітету у фізично активних людей.

Ще одна позитивна властивість цього виду протеїну – це відчуття ситості після його прийому. Саме тому казеїновий протеїн для схуднення підходить просто ідеально. Казеїн надає легкий тиск на стінки шлунку. У свою чергу, шлунок посилає головному мозку сигнал, що він наповнений, і більше їжі не потребує. З огляду на те, що казеїн засвоюється довше інших видів протеїну, це дозволяє забезпечити постійний приплив амінокислот в м’язи протягом тривалого періоду часу. Тому казеїновий протеїн для жінок – це найкращий вид протеїну, який забезпечує не тільки відмінний результат для відновлення організму, але і допомагає схуднути, швидше привести себе в гарну форму.

Багато клієнтів нашого Інтернет-магазину ПРОТЕЇН-СПОРТ цікавляться, що ж краще вибрати: казеїн чи сироватковий протеїн? На рисунку Ви знайдете основні відмінності між ними.


Як приймати казеїновий протеїн у фітнесі?

В основному, виробники рекомендують вживати казеїн вранці, відразу після пробудження, а також увечері, перед тим як лягати спати. Також можна приймати казеїн в будь-який час, коли організму потрібен якісний протеїн тривалої дії. Форма випуску – порошок, до якого виробники прикладають мірну ложку. Вам слід виконувати вказівки виробника щодо кількості прийому цього виду протеїну, разова норма становить від 30 до 40 грамів. Порошок розбавляється у воді, молоці або соці. Часто виробники пропонують спортивні добавки з різними смаками (ваніль, банан, шоколад і т.д.), щоб прийом порошку був максимально приємним.

Перевищивши дозування (40 грамів), можна зіштовхнутися з побічними діями цього продукту, отримати розлад шлунку. Також казеїн не підходить людям з непереносимістю лактози, у них може виникати порушення в роботі шлунково-кишкового тракту.

Що пропонує наш Інтернет-магазин?

Команда нашого магазину ПРОТЕЇН-СПОРТ пропонує широкий вибір протеїнів, в тому числі:

  • казеїновий;
  • м’ясний;
  • сироватковий;
  • багатокомпонентний;
  • ізолят;
  • гідролізат;
  • концентрат і ін.

Перевагами нашого Інтернет-магазину є не тільки великий вибір спортивного харчування, але і його швидка доставка по всій території України. А на нашому блозі Ви зможете дізнатися багато корисної інформації про різні види спортивного харчування, про те як і коли його правильно приймати!

Коментарі