Меню
Україна, м. Рівне, вул. Базарна, 9, пасаж "Юність".
Пн-пт - 10:00 - 18:00
Сб -10:00 - 16:30
Нд - вихідний
Час роботи магазину:
  • Пн-пт - 10:00 - 18:00
  • Сб -10:00 - 16:30
  • Нд - вихідний

Як і коли потрібно приймати BCAA для більшого ефекту?

Як і коли потрібно приймати BCAA для більшого ефекту?

Людям, які хочуть бути здоровими, струнко виглядати і максимально довго вести здоровий спосіб життя, часто доводиться доповнювати свій раціон спортивним харчуванням. Особливо це актуально для тих, хто ходить в тренажерний зал і займається фітнесом. Наш Інтернет-магазин PROTEIN-SPORT підготував для Вас актуальну і корисну інформацію на тему: як приймати BCAA? У нашому блозі ми вже розкривали тему про користь БЦАА для спортсменів. Тепер прийшла черга розповісти про те, коли приймати BCAA, і в якій формі випускають ці амінокислоти.

Таблетки, рідина або порошок?

Почнемо з порошку. Фактично, форма порошку – найпоширеніша, коли мова йде про БЦАА. Багато спортсменів вибирають порошок саме за смаковими якостями, а не тільки за складом. Виробники зараз навчилися робити не тільки якісні амінокислоти у формі порошку, але ще й робити цей продукт смачним, приємним для вживання під час занять спортом і після них.

Проте у деяких виробників смакові якості порошку залишають бажати кращого: вони сильно віддають хімією. Незважаючи на це, в першу чергу завжди дивіться на бренд, який виробляє амінокислоти, а також на склад, а смакові якості в даному випадку – не самий основний критерій для вибору якісного продукту. Деякі бренди додають до складу порошку ще й глютамін, аргінін, різні вітаміни, які сприяють підвищенню імунітету, підвищують працездатність. Далі ми розповімо детальніше, як приймати BCAA в порошку і в який час його краще вживати.

Рідина. Її основна перевага – максимально швидке засвоєння в організмі спортсмена. У даному випадку рідина, яку Ви купуєте, - це концентрат. Як приймати БЦАА у вигляді концентрату? Вам потрібно буде розвести його водою. Є й напої, які не треба розбавляти, їх можна вживати відразу. Такий варіант відмінно підійде, наприклад, під час поїздки.

Що стосується концентрату, то його смак можна охарактеризувати як насичений і досить солодкий. Найчастіше можна зустріти саме напої, які не потрібно розбавляти, які вже готові до вживання. Деякі виробники додають в напої вітамін D, деякі – невелику кількість кофеїну. Склад у даному випадку залежить від виробника. Такі напої мають різні смаки, і завдяки цьому ви не відчуєте гіркого присмаку під час прийому.

Таблетки. У чому полягає їх основна відмінність від інших форм? У складі. У таблетках BCAA знаходиться всього 3 основних компоненти, про які всі ми знаємо: це ізолейцин, валін, а також лейцин. В таблетки не додають ні ароматизаторів, ні підсолоджувачів, ні різних синтетичних домішок. Саме тому таблетки – ідеальний варіант для тих спортсменів, які знаходяться на стадії підготовки до змагань: додаткові компоненти, які зазвичай містяться в інших формах БЦАА (крім таблеток), можуть утримувати під шкірою воду. Є ще одна перевага і у таблеток, і у капсул. Їх зручно брати і носити з собою, до того ж вони займають мінімум місця. Є й деякі мінуси.

З огляду на те, що таблетки, як ми вже говорили, не містять підсолоджувачів та ароматизаторів, після їх прийому у спортсмена в роті може відчуватися гіркий присмак. Цього ефекту можна уникнути, якщо Ви зап’єте таблетку значною кількістю води.

Як і коли приймати BCAA?

Кожен досвідчений спортсмен знає, що складно однозначно відповісти на питання про кількість прийому амінокислот, адже це індивідуально і залежить від ряду факторів: інтенсивності тренування, цілей спортсмена, швидкості метаболізму та інших факторів. Проте, є ряд правил і рекомендацій, дотримуватися яких потрібно кожному спортсмену. Про ці рекомендації ми розповімо докладніше.

Не забувайте про те, що амінокислоти містяться не тільки в спортивних добавках, а й у продуктах харчування. Тому в нетренувальні дні Ви можете отримувати BCAA з продуктів – яловичого м’яса, курячої грудки, гречки та інших продуктів. Необхідно тільки правильно скласти свій раціон харчування.

Що ж стосується тренувальних днів, то робочим вважається дозування BCAA, яке складає 5 грамів (це еквівалент 1 чайної ложки). Приймати амінокислоти рекомендується до і після Ваших занять спортом. Приймаючи БЦАА відразу після Вашого тренування, Ви зможете швидше поповнити внутрішньоклітинний запас енергії, а також відновити амінокислотний баланс. Що стосується прийому до початку тренування, то це дозволить збільшити запас амінокислот в м’язах, завдяки чому м’язи будуть забезпечені додатковою енергією, а негативний вплив тренування на метаболічний баланс буде мінімізовано.

Більшість виробників для прийому БЦАА рекомендують такі періоди:

  • до, а також після занять спортом;
  • безпосередньо під час тренувань;
  • на голодний шлунок вранці;
  • перед і після прийомів їжі.

Багатьох цікавить питання: як приймати BCAA для схуднення? Не забувайте, що основною метою прийому цих амінокислот не є спалювання жиру. Проте, ранковий і тренувальний прийом цих амінокислот сприятиме прискоренню обміну речовин, і, як результат, схудненню.

І не забувайте дотримуватися вказівок щодо прийому амінокислот, які вказані виробником. Таким чином, Ви забезпечите максимальну віддачу від прийому добавки, і не нашкодите своєму організму.

Що пропонує наш магазин?

Ви завжди можете звернутися за порадою до досвідчених консультантів нашого Інтернет-магазину. Також магазин ПРОТЕЇН-СПОРТ готовий запропонувати Вам найкращі амінокислоти BCAA від провідних брендів:

  • ACTIVLAB;
  • BioTech;
  • Weider;
  • Scitec Nutrition;
  • OstroVit;
  • Amix Nutrition;
  • AllMax Nutrition;
  • ActiWay Nutrition;
  • BSN;
  • FitMax і інших виробників.

Звертайтеся до нас за консультацією, наші співробітники підберуть Вам амінокислоти і інше якісне спортивне харчування від найкращих світових виробників!

Коментарі