Меню
Україна, м. Рівне, вул. Базарна, 9, пасаж "Юність".
Пн-пт - 10:00 - 18:00
Сб -10:00 - 16:30
Нд - вихідний
Час роботи магазину:
  • Пн-пт - 10:00 - 18:00
  • Сб -10:00 - 16:30
  • Нд - вихідний

Прийом BCAA: побічні ефекти, протипоказання та дозування

Прийом BCAA: побічні ефекти, протипоказання та дозування

Мета сучасних активних людей – не лише вдосконалити своє тіло, підвищити свою витривалість та імунітет, але при цьому уникнути побічних ефектів від прийому спортивних добавок. Команда Інтернет-магазину ПРОТЕЇН-СПОРТ разом з Вами хоче з’ясувати: яким має бути дозування БЦАА, щоб ефект від їх прийому був максимальним і не було побічних ефектів? Які основні протипоказання BCAA взагалі існують і кому можуть зашкодити ці амінокислоти? Це ті основні питання, на які ми хочемо дати відповідь у статті, адже наші клієнти піклуються про своє здоров’я і надають перевагу тільки найкращому спортивному харчуванню, яке приносить максимум користі.

Прийом і дозування BCAA

У нашому блозі ми вже піднімали тему: «Як і коли краще приймати амінокислоти BCAA для максимального ефекту». Там ми розглядали такі питання як форми випуску БЦАА, час прийому амінокислот, дозування BCAA в порошку, користь цих амінокислот для схуднення та інші актуальні питання. Зараз ми хочемо більше уваги приділити питанню прийому BCAA. Це актуальна тема для всіх спортсменів, а в журналах і статтях часто можна знайти плутану інформацію.

Давайте з’ясуємо, в який час краще приймати амінокислоти БЦАА, і який ефект від цього вийде:

  • в ранковий час, натщесерце – прийом BCAA сприятиме запобіганню нічного катаболізму, допоможе відновити м’язи спортсмена;
  • безпосередньо між прийомами їжі – допомагає максимально швидкому відновленню організму;
  • перед заняттям спортом – дозволяє економити власний білок під час тренування, постачає в організм амінокислоти, що сприяє прискоренню росту м’язів, додає енергії і сприяє більш інтенсивному жироспалюванню;
  • після заняття спортом – сприяє зниженню рівня кортизолу та більш швидкому відновленню організму після важких фізичних навантажень спортсмена;
  • перед сном – сприяє відновленню, виділенню гормону росту спортсмена.

Деякі спортсмени також приймають BCAA під час тренувань, це сприяє запобіганню руйнування м’язів спортсмена, а також допомагає відновити сили і є джерелом додаткової енергії. Приймати такі амінокислоти під час тренування рекомендується, якщо її тривалість – більше 1 години.

Завжди дотримуйтесь рекомендацій виробника BCAA і купуйте амінокислоти тільки високої якості від перевірених виробників, які вже отримали визнання на ринку спортивного харчування. Дозування для чоловіків в день повинне бути в межах 5-20 грамів, для жінок – 3-15 грамів, залежно від ваги, цілей у спорті й інтенсивності навантажень.

Наш Інтернет-магазин PROTEIN-SPORT пропонує якісні амінокислоти БЦАА від провідних світових брендів. Пропонуємо BCAA в таких формах:

  • порошок (до 500 г, 0,5-1 кг, 1-2 кг);
  • таблетки (від 100 до 375 штук);
  • рідина (0,5 л, 1 л);
  • капсули (від 30 до 200 штук).

Ми пропонуємо не тільки широкий асортимент амінокислот та іншого спортивного харчування, але й найвигідніші ціни. Наші консультанти допоможуть зробити правильний вибір спортивних добавок, а доставка здійснюється по всій Україні!

Амінокислоти BCAA: побічні ефекти

Незважаючи на всі позитивні відгуки щодо амінокислот, є і ряд нюансів, які потрібно враховувати під час їх прийому. Давайте подивимося, чи є побічні ефекти БЦАА і як їм запобігти.

Побічні реакції в організмі можуть виникати, якщо спортсмен істотно перевищує дозування добавки, якщо неправильно її приймає. Наприклад, деякі спортсмени вказують на таку реакцію організму, як печія, проблеми з випорожненням, відрижка. В основному, такі прояви виникають, якщо приймати БЦАА натщесерце. В такому випадку просто відмовтеся від прийому БЦАА натщесерце, і проблем не буде.

Також якщо після прийому БЦАА буде спостерігатися алергічна реакція (наприклад, висип), то доведеться відмовитися від прийому цього виду амінокислот. На практиці при правильному прийомі BCAA такі побічні ефекти проявляються вкрай рідко. До того ж, такі реакції можуть проявлятися через вміст у добавці підсолоджувачів, барвників і консервантів. Тому Вам не обов’язково відразу відмовлятися від прийому BCAA, спробуйте амінокислоти від іншої компанії-виробника, де кількість домішок в складі – мінімальна.

BCAA протипоказання

Незважаючи на очевидну користь амінокислот для спортсменів, є і ряд протипоказань БЦАА, які обов’язково потрібно враховувати. Цю добавку небажано приймати людям з:

  • важкими захворюваннями нирок, печінки, серця, а також жовчного міхура;
  • діабетом;
  • підвищеною кислотністю, виразками та гастритами;
  • патологіями підшлункової залози.

Якщо у Вас немає таких захворювань, все одно стежте за правильністю прийому амінокислот і дотримуйтеся рекомендацій виробника. Це дозволить не тільки уникнути побічних ефектів від прийому добавки, але і дозволить максимально збільшити користь від її прийому.

Коментарі